Nemocnici navštívil ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček. Zajímal se o chystanou modernizaci

4.6.2014 - krátká informace

Stodskou nemocnici navštívil včera odpoledne ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček. Jednalo se o vůbec první ministerskou návštěvu v 50leté historii nemocnice.

Ředitel zdravotnického zařízení Alan Sutnar provedl návštěvu po prostorech, které se připravují na rekonstrukci. „Na podzim letošního roku plánujeme rekonstrukci operačních a porodních sálů, navazovat budou opravy oddělení JIP a také rekonstrukce vstupní haly,“ přiblížil Alan Sutnar a dodal, že také připravují prostory na nové CT, které nemocnici chybí. Mělo by být v provozu od zimy.  „V současné době se stavebně připravují prostory pro zařízení a v přípravě je také výběrové řízení na dodavatele,“ sdělil náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Václav Šimánek.

Při společné debatě také zmínil ředitel ekonomický vývoj nemocnice a problematiku personálního obsazení mladými lékaři. Získat je do týmu je pro malé regionální nemocnice velice těžké. Vzdělávají se totiž ve velkých zařízeních, kde pak často i zůstanou. „Otázkou způsobu přípravy mladých lékařů se intenzivně zabýváme. Hlavními změnami by podle mých představ mělo být omezení počtu základních oborů a zejména to, aby se příprava mladých lékařů uskutečňovala v malých nemocnicích,“ uvedl Svatopluk Němeček. Hovořilo se také o regulačních poplatcích.

Během včerejšího odpoledne navštívil ministr celkem tři zdravotnická zařízení v Plzeňském kraji. Nejdříve menší soukromou kliniku v Plané a v pozdních odpoledních hodinách i Klatovskou nemocnici. Už na počátku dubna si prohlédl zdravotnická zařízení v Plzni.

Více fotografií z návštěvy ministra zde.

Mgr. Alena Marešová - tisková mluvčí Odd. mediální komunikace,vnějších vztahů a marketingu Krajského úřadu Plzeňského kraje: 377 195 655, 777 353 654, alena.maresova@plzensky-kraj.cz
Bc. Jiří Kokoška - komunikace a PR Zdravotnický holding Plzeňského kraje: 777 315 018, media@zhpk.cz

O nemocnici > Tiskové zprávy > Nemocnici navštívil ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček.…