Vedení se přestěhovalo pod střechu, aby uvolnilo prostory pacientům

28.1.2016 - tisková zpráva

Ve Stodské nemocnici se v těchto dnech dokončila nástavba nad jihovýchodním křídlem hlavní budovy. Dnes pak byly prostory slavnostně otevřeny. Stavba za bezmála 13 milionů korun nemá přímý dopad na pacienty, neboť v ní nejsou žádné zdravotní provozy. Je ale klíčová pro další rozvoj nemocnice zejména pro oddělení následné péče a pro jednotku intenzivní péče.

„Ve čtvrtém nadzemním podlaží bude nově sídlit vedení nemocnice. Jsou tu kanceláře, lékařské pokoje, zasedací místnost, samozřejmě sociální zařízení a také správa IT,“ uvedl ředitel nemocnice Alan Sutnar. To vše bylo dosud hlavně v suterénu nemocnice, kam je ale kvůli dostupnosti a možnosti vyjití na zahradu výhodnější umístit lůžkové provozy. To se i stane. Díky přestěhování vedení bude možné do suterénu zdravotní provozy rozšířit, zrekonstruovat a vytvořit větší komfort pro pacienty.

„Oddělení následné péče se v současné době nachází zčásti v jednom křídle suterénu a z části ve třetím patře. To je nevýhodné pro personál, který v rámci jednoho oddělení musí přejíždět výtahem. Navíc struktura a velikost pokojů je ještě z doby, kdy nemocnice vznikala. Některé jsou i šestilůžkové,“ vysvětluje důvod poslední investice náměstkyně hejtmana pro oblast investic a majetku Zdeňka Lišková.

V dnes uvolněných prostorách se postupně začnou stavět nové pokoje, které budou nejvýše třílůžkové, a každý bude mít sociální zařízení. Pokoje se pak zrekonstruují i v druhé části suterénu. A třetí patro následná péče úplně opustí. Místo ní vznikne Multioborová jednotka intenzivní péče. V současné době jsou v nemocnici dvě menší JIP – chirurgická a interní. Ani to už neodpovídá současnému vývoji medicíny. „Tyto úpravy začneme dělat postupně, jak se nám bude dařit získávat prostředky,“ doplnil ředitel Alan Sutnar.

Už letos ale plánuje novou vestavbu v uvolněných prostorách po klimatizaci v přízemí nemocnice. Do nich se přesune rovněž ze suterénu lékárna a část biochemických laboratoří. Navíc se bude dělat další evakuační výtah. Zrovna dnes jsem podepisovala výzvu na obě zakázky. Lékárna by měla být dokončena v srpnu. Výtah ještě o něco dříve,“ doplňuje Zdeňka Lišková

Bc. Jiří Kokoška - komunikace a PR Zdravotnický holding Plzeňského kraje: 777 315 018, media@zhpk.cz

O nemocnici > Tiskové zprávy > Vedení se přestěhovalo pod střechu, aby uvolnilo prostory…