Hejtman ocenil pracovníky Stodské nemocnice

30.4.2016 - tisková zpráva plzeňského kraje

Pracovníky čtyř nemocnic Plzeňského kraje ocenil ve středu 27. dubna za jejich příkladnou a obětavou práci hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs a radní pro oblast zdravotnictví Milena Stárková. Pamětní medaili a čestné uznání převzalo i šest zaměstnanců Stodské nemocnice.

„Plzeňský kraj je hodnocen mezi kraji ČR jako jeden z nejlepších, co se kvality života týká. Velkou zásluhu na tom má i resort zdravotnictví, tedy kvalitní zdravotní péče. Je mi proto ctí dnes některé z určitě mnoha pracovníků našich krajských nemocnic, kteří se o toto hodnocení zasluhují, ocenit,“ uvedl hejtman Václav Šlajs. Ve stejný den byli oceněni i zástupci krajských nemocnic z Rokycan, Domažlic a Plané. Pracovníci nemocnic v Klatovech a Horažďovicích si převzali ocenění již dříve. Tradice byla zavedena loni. Před rokem hejtman ocenil dvě zaměstnankyně nemocnice (info zde).

Více fotografií z předávání ocenění odklikem zde

Ocenění zaměstnanci Stodské nemocnice, a. s.

Prim. MUDr. Helena Vrbová - Je primářka dětského oddělení. Ve Stodské nemocnici pracuje od ukončení studia na Leningradském pediatrickém institutu. Svou obětavou prací, vstřícností a zodpovědným přístupem se zasloužila o plynulý chod dětského oddělení. Zvláště pak v posledních letech, kdy přetrvává nedostatek lékařů pediatrů.

Prim. MUDr. Jakub Mach - Je primářem gynekologicko-porodnického oddělení. Od svého nástupu do Stodské nemocnice nastartoval tým spolupracovníků k vyšším výkonům a svým lidským přístupem nejen upevnil, ale i zlepšil jméno Stodské porodnice a gynekologie. Má zájem o zavádění nových metod, ve své práci uplatňuje poznatky a zkušenosti ze zahraničí, provádí přednášky na školách a organizuje besedy s těhotnými ženami. Je příkladem svým podřízeným. Nenahraditelnou úlohu zastává v získávání finančních prostředků od sponzorů. Svou práci dělá s radostí a elánem.

Bradová Věnceslava - Pracuje jako zdravotní sestra ambulance rehabilitačního oddělení. Do  Nemocnice s poliklinikou ve Stodě nastoupila hned po maturitě na SZŠ v Domažlicích v roce 1964. V roce 1972 přešla do ÚSP ve Stodě, kde pracovala do počátku roku 1995, pak po krátkém působení v PL Dobřany se vrátila  do Stodské nemocnice. Je zkušená zdravotní sestra, velmi oblíbená u pacientů i spolupracovníků celé nemocnice. Je pracovitá, spolehlivá a obětavá. Svým nezištným a nesobeckým přístupem je příkladem všem ostatním. Účastní se i veřejného dění ve městě.

Králová Marie - Pracuje jako zdravotní laborantka OKB, v nemocnici už 44 let. Řadu let odpovědně zastávala pozici vedoucí laborantky. Svými odbornými zkušenostmi se jako laborantka – důchodkyně nadále podílí na úspěšnosti a bezproblémovém chodu laboratoře.

Houšková Hana - Pracuje jako vrchní sestra oddělení následné péče. Patří k lidem, kteří svým lidským a sympatickým přístupem k pacientům příkladně zvládají svou náročnou profesi. Na oddělení lůžek následné péče často vypomáhá při zajištění plynulého provozu a je garantem kvalitní a bezpečné ošetřovatelské péče.

MUDr. Vlastimil Tuháček - Pracuje jako lékař ARO od roku 1976. Dlouhá léta vykonával funkci primáře anesteziologicko-resuscitačního oddělení Stodské nemocnice. I přes svůj důchodový věk nadále pomáhá svým profesionálním přístupem garantovat kvalitní, bezpečnou a vysoce odbornou práci lékaře anesteziologa.

O nemocnici > Tiskové zprávy > Hejtman ocenil pracovníky Stodské nemocnice