Hejtman ocenil zdravotníky krajských nemocnic - ze Stoda i vrchní interny Janu Vacíkovou

12.4.2017 - tisková zpráva

Jako byli v minulém týdnu oceněni za příkladnou a obětavou práci pro krajské zdravotnictví lékaři nemocnic Skupiny ZHPK a zdravotnické záchranné služby (viz níže), tak dnes se stejného ocenění dočkali od vedení kraje i nelékařští zdravotničtí pracovníci, například zdravotní sestry. Pamětní medaili a čestné uznání převzaly z rukou hejtmana Plzeňského kraje Josefa Bernarda a radní pro oblast zdravotnictví Mileny Stárkové i tři pracovnice Stodské nemocnice.

Anna Boucová nastoupila do Stodské nemocnice na počátku 80. let, kde pracuje spolehlivě a obětavě na chirurgické jednotce intenzivní péče – zprvu jako sestra u lůžka, později jako staniční sestra. Je svědomitá, kamarádská a předává své odborné i praktické zkušenosti svým kolegyním a pozdějším nástupkyním.

Jana Vacíková je vrchní sestrou největšího oddělení Stodské nemocnice – interny, přestože v 70. letech přišla do nemocnice původně na chirurgickou JIP, kde pak byla staniční sestrou. Díky svým organizačním schopnostem ale později zastupovala vrchní sestru interního oddělení a v této pozici už zůstala. Je spolehlivá, těžké úkoly a situace zvládá bez emocí a konfliktů.

Petra Hlaváčková pomohla od roku 1978 jako porodní asistentka na svět už tisícům novorozenců. I po tak dlouhé době a výkonu práce je stále velmi empatická, spolehlivá a mezi rodičkami nesmírně oblíbená.

• Více fotografií z předávání ocenění odklikem zde.
  • Info k dalším oceněným zdravotníkům z jiných zdravotnických zařízení na webu ZHPK odklikem zde

Hejtman ocenil lékaře krajských nemocnic - ze Stoda Jiřího Wicherka a Martu Růžkovou

5.4.2017 - tisková zpráva

Stejně jako v uplynulých dvou letech oceňuje i letos vedení Plzeňského kraje pracovníky nemocnic Skupiny ZHPK a Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje. Dnes se mezi lékaři dočkali pamětní medaile a čestného uznání i dva lékaři Stodské nemocnice - MUDr. Marta Růžková a MUDr. Jiří Wicherek. Za příkladnou a obětavou práci pro krajské zdravotnictví jim poděkoval přímo hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard a radní pro oblast zdravotnictví Milena Stárková. V příštím týdnu se stejného ocenění dočkají i nelékařští pracovníci.

MUDr. Jiří Wicherek  je jméno známé nejen ve spádových oblastech Stodské nemocnice, ale v celém Plzeňském kraji i na celorepublikové úrovni. Do Stodu přišel v roce 1980 jako chirurg, ale později se jeho hlavním posláním stala rehabilitační péče. Vedle primariátu rehabilitačního oddělení a práce v nemocnici se věnuje i řadě občanských, odborných i volnočasových aktivit, např. i působí v České lékařské komoře.

MUDr. Marta Růžková je ikonou Stodské nemocnice. Pracuje v ní v podstatě od založení, přičemž nejdelší dobu působila na chirurgickém oddělení, kde vykonávala i funkci primářky. V roce 2008 pak byla pověřena vedením oddělení lůžek následné péče. Mimo lůžkových pracovišť je i lékařkou mamografické ambulance. Jejími přednostmi jsou nejen vytrvalost, ale také obětavost, vstřícnost a chuť nemocnici dále rozvíjet.

• Více fotografií z předávání ocenění odklikem zde.
  • Info k dalším oceněným lékařům z jiných zdravotnických zařízení na webu ZHPK odklikem zde

Bc. Jiří Kokoška – komunikace a PR Skupiny Zdravotnický holding Plzeňského kraje: 777 315 018, media@zhpk.cz

O nemocnici > Tiskové zprávy > Hejtman ocenil zdravotníky krajských nemocnic - ze Stoda i…