Klárka a Zdeněk - důležití novorozenci

15.12.2017 - krátká informace

Pro malé regionální porodnice je důležité, aby se v nich narodilo za rok 600 novorozenců. Hranice šesti set porodů je totiž opravňuje zažádat a získat akreditaci pro vzdělávání lékařů. Pokud tuto akreditaci oddělení má, zajímají se o ni a rovněž do ni nastupují mladí gynekologové. Získáváním zkušeností od svých kolegů se stávají základem pro další budoucnost porodnice.

Gynekologicko-porodnické oddělení Stodské nemocnice získala tuto akreditaci v květnu, když ve 12 měsících po sobě provedla právě 600 porodů. Že ji získala zcela oprávněně, potvrdila v tomto týdnu. Ve čtvrtek se ve Stodu narodila krásná Klárka (3475 g / 51 cm), která je 600. letošním novorozencem. V naší stodské porodnici jsme na ni i na sebe pyšni. A radost je o to větší, že krátce po ni v pátek načal veselý klučík Zdeněk (2640 g / 46 cm) další sedmou stovku.

"Klárka a Zdeněk jsou jasným důkazem, že porodnice ve Stodu své místo na mapě má. A nejen Klárka a Zdeněk a nejen porodnice ve Stodu, ale vůbec regionální porodnice. V porodnicích Plzeňského kraje ve Stodu, Domažlicích a Klatovech se letos narodí přibližně 1880 dětí, minimálně o 60 více než loni a o 440 více proti roku 2012. Ženy naše rodinné porodnice vyhledávají stále více," říká ředitel Stodsklé nemocnice a člen představenstav Nemocnic Plzeňského kraje Alan Sutnar.

O nemocnici > Tiskové zprávy > Klárka a Zdeněk - důležití novorozenci